Praktijk Langstraat

Welkom

Welkom op de website van Praktijk Langstraat. Praktijk Langstraat is een psychologenpraktijk voor cognitieve gedragstherapie en seksuologie voor zowel de specialistische GGZ (SGGZ) als de generalistische basis GGZ (GBGGZ).

Aanmelden

De praktijk is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag en via e-mail waarin u kunt aangeven om teruggebeld te worden. U heeft dan direct contact met praktijkondersteuner Bianca Beentjes.

Telefoon: 06-10711251
Email: secretariaat@praktijklangstraat.nl

Opnamestop voor CZ, OHRA en Delta LLoyd
Er zijn sinds begin dit jaar veel clienten met een verzekering van CZ, OHRA en Delta LLoyd in behandeling gekomen. Omdat CZ, OHRA en Delta LLoyd niet voldoende zorg hebben ingekocht bij Praktijk Langstraat om al die clienten een behandeling te geven, kunnen nieuwe clienten niet meer starten in 2018. Vanaf 1 januari 2019 is er voor verzekerden bij deze verzekeraars weer ruimte. Neem contact op met uw verzekeraar om een zorgverlener te vinden.

Voor andere clienten met een zorgpolis bij andere verzekeraars is nog wel ruimte.

Wachttijden
Voor de GBGGZ en SGGZ hebben wij momenteel een aanmeldstop.

Voor de Schematherapiegroep die in februari 2019 start kunt u zich nog aanmelden.

Schematherapiegroep

In februari 2019 zullen wij in samenwerking met Psychologiepraktijk MetSteen een nieuwe Schematherapiegroep starten. Voor deze groep zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Deze groep zal plaatsvinden op de donderdagochtenden van 9:30 tot 11:00 uur in Castricum op onderstaande data (nog o.v.b.; wijzigingen nog mogelijk):

28/02, 07/03, 14/03, 21/03, 28/03, 04/04, 11/04, 18/04, 09/05, 16/05, 23/05, 06/06, 13/06, 20/06, 27/06, 04/07, 11/07, 18/07,  29/08 (terugkombijeenkomst) en 26/09 (terugkombijeenkomst).

Het schematherapiegroeptraject bestaat uit een uitgebreid intakegesprek met vragenlijstenonderzoek, 18 bijeenkomsten en 2 terugkombijeenkomsten. Ook tussentijds en aan het einde van het traject wordt er geëvalueerd met vragenlijsten en een evaluatiegesprek. Dit alles wordt begeleid door Vera Langstraat, GZ-Psycholoog/Psychotherapeut.

Mindfulness Schematherapiegroep

In het voorjaar van 2019 zal er in samenwerking met Psychologiepraktijk MetSteen een Mindfulness Schematherapiegroep van start gaan. Heeft u eerder Schematherapie gevolgd en wilt u blijven oefenen met het voorkomen en leren omgaan met de valkuilen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden via het contactformulier op de website.

Zelfbeeldgroep en seksualiteit voor vrouwen

Na de zomervakantie start er (bij voldoende aanmeldingen) op de donderdagochtend een zelfbeeldgroep voor vrouwen, waarin seksualiteit ook een uitgelicht onderwerp zal zijn. Er zal gewerkt worden met psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie en groepsgesprekken. Daarnaast zal men tevens individueel via E-health modules aan de slag gaan, hetgeen vanuit huis kan. Er zullen 6 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur plaatsvinden. Aanmelden of verdere informatie vragen kan telefonisch via praktijkondersteuner Bianca Beentjes: 06-10711251 (maandag, dinsdag en donderdag) of via secretariaat@praktijklangstraat.nl

Welkom
In maart 2018 verwelkomen wij een nieuwe collega in onze praktijk: Petra Buijsman, werkzaam op maandag. Petra is Basispsycholoog en zal binnen onze praktijk de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt volgen.

Vera Langstraat is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Vacature
Wij zoeken voor ons team een collega voor 8 uur per week: een GZ-Psycholoog of een Basispsycholoog met VGCt-registratie.

VGCt NVVP NVVP