Wachttijden

Praktijk Langstraat doet er alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Voor de generalistische Basis GGZ (GBGGZ) kan de wachttijd worden verkort indien de client zich aanmeldt via Vicino. Leg hiervoor contact met uw huisarts of POH-GGZ.

Voor de GBGGZ hebben wij momenteel een aanmeldstop.

Voor de SGGZ en de Schematherapiegroep die in januari 2019 start, hebben wij momenteel een aanmeldstop.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Opnamestop voor CZ, OHRA en Delta LLoyd
Er zijn sinds begin dit jaar veel clienten met een verzekering van CZ, OHRA en Delta LLoyd in behandeling gekomen. Omdat CZ, OHRA en Delta LLoyd niet voldoende zorg hebben ingekocht bij Praktijk Langstraat om al die clienten een behandeling te geven, kunnen nieuwe clienten niet meer starten in 2018. Vanaf 1 januari 2019 is er voor verzekerden bij deze verzekeraars weer ruimte.

Voor andere clienten met een zorgpolis bij andere verzekeraars is nog wel ruimte.